Windsurfen - Voor beginners tot gevorderden

Als het kriebelt moet je … sporten natuurlijk. Watersport is weer helemaal terug (van nooit echt weggeweest). Wij merken dit duidelijk aan onze sportdagen, groepssurflessen en Zomer-Surf-Kampen. Deze zitten bijna steeds vol! Ben jij die stoere jongen of meid die klaar is voor actie dan is windsurfen echt wat voor jou. Windsurfclub Alleman geeft immers surflessen aan zowel individuele personen als groepen tot 20 personen. Wij hebben diverse merken en materialen zodat niet alleen voor beginners maar ook voor de meer gevorderde surfer er mogelijkheden genoeg zijn.

Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen van je materiaal, onder de knie hebt kan je beginnen aan het echte werk! Dan zal het niet lang meer duren of je bent verslaafd aan deze super sport; Planeren over het water, beach,- en waterstart, powergijpen of zelfs springen…

Windsurfclub Alleman vzw werkt met gediplomeerde monitors, deze lesgevers leren jullie met veel plezier en overtuiging het windsurfen aan. De lessen worden steeds aangepast aan de leeftijd en het niveau van de surfer.

Junior Team

Het juniorteam komt om de 2 weken samen op WSC Alleman met jongeren tussen 10 en 18 jaar om samen met enkele monitoren de windsurftechnieken wat bij te schaven. Hierbij staat het centraal om op een leuke manier nieuwe technieken en/of tricks leren. Daarnaast worden er ook tal van leuke activiteiten naast het water georganiseerd. Eén ding staat vast, vervelen zal je je niet!

   Voor wie: Voor elke jongere (-18jaar) die de basis van het windsurfen onder de knie heeft.
   Wanneer: Zie Twizzit kalender.
   Waar: Onze thuisbasis en soms op verplaatsing.
   Prijs: Gratis voor clubleden.

IkSurf

Nog nooit gesurft? Dan is deze initatiecursus ideaal voor jou! Zet je eerste stappen op het water met onze IkSURF groepslessen en leer in 3 uur tijd de basistechnieken van deze fijne sport.

   Doelgroep: beginner
   Zelf meebrengen: Surfschoentjes of oude (sport)schoenen die nat mogen worden, zwemkledij en een handdoek

Weekendcursus windsurfen (basis)

Deze tweedaagse cursus begint bij het absolute begin. We leren je omgaan met de wind en geven je uitleg over het surfmateriaal. Op het einde van deze lessenreeks kan je alle koersen varen en voer je je basisbochten probleemloos uit. We leren je alles aan wat nodig is om zelfstandig te windsurfen. Je leert windsurfen in een kleine groep van maximum 6 deelnemers.

De lessen gaan enkel door indien we minstens 2 deelnemers hebben. In de prijs zit al het nodige materiaal, een wetsuit, zwemvest en verzekering bij inbegrepen.

   Doelgroep: (absolute) beginners
   Wanneer: Zaterdag en Zondag van 11h00 - 17h00
   Meenemen: Surfschoentjes of oude (sport)schoenen die nat mogen worden, zwemkledij en een handdoek.

Weekendcursus windsurfen (advanced)

Deze tweedaagse cursus is het vervolg op onze initiatiecursus en omvat, o.a. parcours leren varen met alle koersen en met gebruik van optimaal opgetuigd materiaal, beachstart, trapeze varen, ... De lessen gaan enkel door indien we minstens 2 deelnemers hebben. Je verbetert je windsurfvaardigheden in een kleine groep van maximum 6 personen.

   Doelgroep: basis tot advanced
   Wanneer: Zaterdag en Zondag van 11h00 - 17h00
   Zelf meebrengen: Surfschoentjes of oude (sport)schoenen die nat mogen worden, zwemkledij en een handdoek.

Privéles

Deze cursus begint bij het absolute begin. We leren je omgaan met de wind en geven je uitleg over het surfmateriaal. We raden aan om 8 tot 10u les te boeken. Op het einde van deze lessenreeks kan je alle koersen varen en voer je je basisbochten probleemloos uit. We leren je alles aan wat nodig is om zelfstandig te windsurfen. Deze lessen zijn ook geschikt voor surfers die nog een kleine heropfrissing willen. Steeds te nemen voor een minimum van 2 uur.

   Doelgroep: (absolute) beginner
   Boeking: surflessen@wsc-alleman.be

Prijs /uur
Individueel
€ 30
Per 2
€ 25
Per 3
€ 20
Per 4 of meer
€ 15

Groepsinitiatie

Een groepsinitiatie is de ideale instap naar het watersporten en is plezier gegarandeerd! Het groepstarief is een voordeeltarief dat kan geboekt worden voor kinderverjaardagsfeestjes (-16 jaar), door jeugdbewegingen en voor sportdagen georganiseerd door scholen, steden en gemeentes.

   Doelgroep: scholensportdagen, gemeenten, VZW's en feestjes
   Boeking: surflessen@wsc-alleman.be

6u - windsurfen
Prijs
1 - 8 personen
€ 150
9 - 13 personen
€ 220
14 - 18 personen
€ 280
19 of meer
op aanvraag
3u SUP/Windsurf
Prijs
1 - 8 personen
€ 100
9 - 13 personen
€ 130
14 - 18 personen
€ 150
19 of meer
op aanvraag