Zomer-Surf-Kampen

Dé topper van onze windsurfschool!

Nog nooit gewindsurft ?!?! Dan moet je deze zomer bij ons zijn! Tijdens de zomervakantie draait onze windsurfschool twee maanden op volle toeren en staat ze open voor iedereen. Deze pagina gaat over onze Zomer-Surf-Kampen, stage’s (externaat) van 1 week (maandag tem vrijdag, tijdens de zomervakantie). 

 

In juli & augustus richten wij ZOMER-SURF-KAMPEN in. Met aangepast & recent surfmateriaal kunnen jongeren vanaf 10 tot 16 jaar leren windsurfen. Dit alles onder deskundige begeleiding van onze monitors; allen in het bezit van hun diploma ‘initiator windsurfen’ of hoger. 

WSC Alleman is door Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) erkend als surfschool, met een bijkomende vermelding voor onze jeugdwerking! Wij zijn daardoor tevens internationaal erkend door de I.S.S.A. (International Sailing Schools Association). Het kwaliteitslabel van WWSV houdt in dat de windsurfschool school beantwoordt aan een hele resem voorwaarden op het vlak van veiligheid, surfmateriaal, accommodatie, cursusmateriaal, verzekeringen,scholing van de lesgevers, enz.

 

 

Na een cursus van een week hebben de meeste kandidaten voldoende ervaring om alleen te kunnen surfen. De cursussen worden georganiseerd van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wij voorzien opvang vanaf 08:25 uur tot omstreeks 17:30 uur.

 

Onze Zomer-Surf-Kampen omvatten zowel theorie als praktijk en zijn zowel geschikt voor de absolute beginner als voor de meer ervaren surf(st)er. Op het einde van de stage ontvangen de deelnemers, na het afleggen van een theoretisch examen en een praktische proef, een Sport Vlaanderen brevet ‘Basis Windsurfen’ of ‘Evolutie 1’. Dit brevet is persoonlijk en vermeld de gevolgde opleiding(en), persoonlijke vorderingen en is dus ook een eigen logboek.

De prijs per week bedraagt 160.00 euro, in deze prijs is inbegrepen:

  • 5 dagen, aan 6 uur les per dag (30 uur)
  • Cursusboekje ‘Basis windsurfen’ of’Evolutie 1′ en brevet WWSV (na afleggen van examen)
  • Het gebruik van het clubmateriaal (plank, tuig – aangepast aan de leeftijd en kunnen van de cursist, surfpak & zwemvest)

Zelf te voorzien zijn:

  • Zwemkledij en 2 handdoeken
  • Surflaarsjes (oude turnpantoffels of sportschoenen zijn ook zeer geschikt)
  • Lunchpakket
  • een kopie van je identiteitskaart
  • eventueel eerder behaalde diploma’s
  • zonnecreme en/of zonnebescherming (pet, hoedje, …)

 

Voor volwassenen zijn privé- of groepsurflessen meer aangewezen. De prijzen vind je onder de rubriek ‘windsurfschool’. De starten reeds vanaf de maand mei. In het clubhuis hebben wij ook nog een brochure klaarliggen met wat meer informatie betreffende de surfopleidingen die bij ons gevolgd kunnen worden. Wij hopen alvast om U binnenkort op onze club te mogen verwelkomen voor een cursus op watervlak van het landelijke Hombeek, velen gingen U reeds voor.

 

 

Heb je nog vragen, stuur ons gerust een mailtje: surflessen@wsc-alleman.be

Wat na het Zomer-Surf-Kamp?

Lid worden en oefenen oefenen en nog een oefenen 🙂 Meer info op onze ’tarieven’ pagina. Ook geven we op zaterdag gratis bijscholing aan onze jeugdleden, meer info op onze pagina ‘Junior Team’

 

Wat breng ik mee?

  • Zwembroek/zwempak en 2 handdoeken
  • Waterschoenen mogen maar zijn zeker niet noodzakelijk, ook oude sportschoenen zijn zeer geschikt.
  • Zonnecrème
  • Afhankelijk van de weersomstandigheden: dikke trui en jas om over je wetsuit aan te trekken tijdens de middagpauze.
  • Als je zelf een wetsuit (surfpak) hebt, mag je dit meebrengen. Indien niet, wij hebben er genoeg voor iedereen
  • eventueel eerder behaalde diploma’s (basis windsurfen)
  • lunchpakket en eventueel een zakcentje

 

Is dit Zomer-Surf-Kamp ook geschikt voor gevorderden?

Onze Zomer-Surf-Kampen zijn zowel voor (absolute) beginners als voor de meer gevorderden. Het niveau van de lessen wordt aangepast aan de groep. Mogelijks wordt de groep in twee gesplits: Een groep beginners (basis windsurfen) en een groep gevorderden (evolutie 1).

 

Nog vragen, contacteer ons.

ANNULATIE

Kosteloos annuleren kan op de dag van de inschrijving en de eerstvolgende werkdag. Daarna mits betalen van administratieve kosten van € 50.
Bij annulering tot 21 dagen vóór de start van de activiteit wordt het bedrag teruggestort verminderd met € 50 administratiekosten per kind.
Bij annulering binnen de 21 dagen vóór de start van, of tijdens de activiteit is geen terugbetaling mogelijk.

IN GEVAL VAN ZIEKTE

In geval van ziekte verwittigt men de dag zelf de surfschool 
(0476/73.11.77) en bezorgt men het doktersbriefje in de loop van de week.
Terugbetaling pro-rata kan aangevraagd worden indien het kind meer dan de helft van de periode ziek blijft. In dit geval worden 50 euro administratiekosten aangerekend.