Windsurfschool: Sup- en Surflessen

Populaire pagina’s: KalenderSurflessenTarievenOpeningsurenLocatie

Om onmiddellijk met de deur in huis te vallen: `Wij kunnen U volgende surflessen aanbieden:

  • Groepsinitiatie Windsurfen of SUP, ideaal voor verjaardagsfeestjes, schoolsportdagen, grabbelpas- of andere activiteiten, teambuilding voor bedrijven, verenigingen, … De ideale instap naar de watersport
  • Initiatiecursus/Basis windsurfen van 10 lesuren De klassieker – we beginnen volledig vanaf nul zowel in groep als individueel
  • Afzonderlijke lesuren Om eens te proberen
  • Cursus Evolutie 1 De vervolmaking
  • Zomer-Surf-Kampen De topper van onze windsurfschool. Surfkamp voor jongeren tot 16 jaar.
  • IkSurf sessies, 3 uur les aan 20 euro per sessie.

Als het kriebelt moet je … sporten natuurlijk. Al eens aan windsurfen of SUPpen gedacht, dan ben je bij ons alleszins aan het juiste adres. SUPpen of Stand Up Paddling is een nieuwe watersport die aan een enorme opmars bezig is. Wie hoorde er nog niet van peddelendoorvlaanderen.be dat het SUPpen naar de stadscentra bracht. Verdere info over het SUPpen op onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’ verderop deze pagina.

 

Watersport is weer helemaal terug (van nooit echt weggeweest). Wij merken dit duidelijk aan onze sportdagen,groepsurflessen en Zomer-Surf-Kampen. Deze zitten bijna steeds vol! Ben jij die stoere jongen of meid die klaar is voor actie dan is windsurfen echt wat voor jou. Windsurfclub Alleman geeft immers surflessen aan zowel individuele personen als groepen tot 20 personen. Wij hebben diverse merken en materialen zodat niet alleen voor beginners maar ook voor de meer gevorderde surfer er mogelijkheden genoeg zijn.

 

Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen van je materiaal, onder de knie hebt kan je beginnen aan het echte werk! Dan zal het niet lang meer duren of je bent verslaafd aan deze super sport; Planeren over het water, beach,- en waterstart, powergijpen of zelfs springen…

erkende surfschoool

Windsurfclub Alleman vzw is een door de WWSV (Wind en Watersport Vlaanderen) en Sport Vlaanderen erkende surfschool. Dit wil zeggen dat wij voldoen aan een hele resem voorwaarden; onder meer op het vlak van veiligheid, accommodatie, recent surfmateriaal, permanente bijscholing van de monitors, … Als windsurfschool zijn wij ook gemachtigd om internationaal erkende brevetten uit te schrijven.

 

Windsurfclub Alleman vzw werkt met gediplomeerde monitors, deze lesgevens leren jullie met veel plezier en overtuiging het windsurfen aan. De lessen worden steeds aangepast aan de leeftijd en het niveau van de surfer. Van leerlingen, net de basisschool achter de rug tot volwassenen, meer dan 450 leerlingen surften hun eerste meters op ons watervlak tijdens het seizoen 2011. Er wordt hoofdzakelijk les gegeven op de HiFly Mambo en de Fanatic Viper. Dit zijn beide ideale lesplanken, stabiel,waarop de verschillede technieken makkelijk kunnen worden aangeleerd. Voor de meer gevorderde surfers hebben we ook nog een HiFly Maxx, 5 Bic Techno 293, 3 Exocet Kona en nog een pak ander materiaal. Ook beschikken we over een breed gamma zeilen: Gaande van een 1.5m² tot een 9m². Dit uitgebreid gamma zeilen laat ons toe U onder alle weersomstandigheden het juiste zeil te kunnen aanbieden.

SCHOLENSPORTDAGEN, GEMEENTEN , VZW's en FEESTJES

 

 Windsurfen – 6 Uur

Een “surfdag windsurfen – sup” duurt 6 uur, in principe van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 (andere uren zijn uiteraard mogelijk na overleg)
Alles inbegrepen (plank – pak -zwemvest – begeleiding – boot) – Mogen wij U echter vragen om zelf een paar oude sportschoenen mee te brengen.

 

van 1 tot 10 personen150 euro / dag
van 11 tot 15 personen220 euro / dag
van 16 tot 20 personen280 euro / dag
+ 20 personenop aanvraag

BELANGRIJK: Deze tarieven gelden enkel voor vzw’s, scholen, sportdiensten & kinderfeestjes (-16jaar).

Meer info via surflessen@wsc-alleman.be of reserveer direct via het online reservatieformulier.

Reserveren kan tot 14 dagen voor de gewenste datum van de activiteit.

 
 WINDSURFEN OF STAND UP PADDLING (SUP / PEDDLEBOARDEN) – 3 UUR

Een “halve dag windsurfen – sup” duurt maximum 3 uur, in principe van 9.00 tot 12.00 of van van 13.00 tot 16.00 (andere uren zijn uiteraard mogelijk na overleg)

Alles inbegrepen (plank – pak -zwemvest – begeleiding – boot) – Mogen wij U echter vragen om zelf een paar oude sportschoenen mee te brengen.

van 1 tot 10 personen 100 euro per 3 uur
van 11 tot 15 personen 130 euro per 3 uur
van  16 tot 20 personen 150 euro per 3 uur
+ 20 personen   op aanvraag

BELANGRIJK: Deze tarieven gelden enkel voor vzw’s, scholen, sportdiensten & kinderfeestjes.

Meer info via surflessen@wsc-alleman.be of reserveer direct via het online reservatieformulier, in de opmerkingen geef je mee dat het over een halve dag gaat.


Reserveren kan tot 14 dagen voor de gewenste datum van de activiteit.

GROEPSURFEN & PRIVÉ LES

 

windsurfschool

INITIATIECURSUS/BASIS WINDSURFEN VAN 10 UUR IN GROEP TOT MAX. 6 PERSONEN

Doelgroep: (absolute) beginners – Je hebt nog nooit, of nog maar een enkele keer op een windsurfplank gestaan, en je wil er zo snel mogelijk terug op (proberen) te staan en je wil dit leren in groepsverband.

Deze cursus begint bij het absolute begin. We leren je omgaan met het de wind en geven je uitleg over het surfmateriaal. Op het einde van deze lessenreeks kan je alle koersen varen en voer je je basisbochten probleemloos uit. We leren je alles aan wat nodig is om zelfstandig te windsurfen.

Prijzen per persoon / Exclusief modulair brevet WWSV. In principe 5 uur per dag. De lessen gaan enkel door indien we minstens 2 deelnemers hebben.

Wij voorzien een wetsuit en zwemvest. Een oud paar sportschoenen (die nat mogen worden) of surfschoentjes kan je eventueel zelf meebrengen (bescherming van de voeten).

Per persoon (clublid)met clubmateriaal70 euro
Per persoon (niet-clublid)met clubmateriaal90 euro
VERVOLMAKINGSCURSUS/WINDSURFEN van 10 uur in groep tot max. 6 personen

Doelgroep: De surfer die de basis onder de knie heeft en beter wil leren surfen. Je wenst dit te leren in groepsverband.

Deze tweedaagse cursus is het vervolg op onze initiatiecursus en omvat, onder andere: parcours leren varen met alle koersen en met gebruik van optimaal opgetuigd materiaal, beachstart, trapeze varen, …. 

Prijzen per persoon / Exclusief modulair brevet WWSV. In principe 5 uur per dag. De lessen gaan enkel door indien we minstens 2 deelnemers hebben.

Per persoon (clublid)met clubmateriaal70 euro
Per persoon (niet-clublid)met clubmateriaal90 euro
AFZONDERLIJKE LESUREN – OOK VOOR GROEPEN

in principe 2 tot 4 uur per dag

 

Privelessen worden gegeven op dagen en uren die met de monitor worden afgesproken en binnen de openingsuren van de club.

 

Doelgroep(absolute) beginners – Je hebt nog nooit, of nog maal een enkele keer op een windsurfplank gestaan, en je wil er zo snel mogelijk terug op (proberen) te staan maar groepslessen zijn niets voor jou of je hebt een kleine opfrissing nodig.

Deze cursus begint bij het absolute begin. We leren je omgaan met het de wind en geven je uitleg over het surfmateriaal. We raden aan om 8 tot 10u les te boeken. Op het einde van deze lessenreeks kan je alle koersen varen en voer je je basisbochten probleemloos uit. We leren je alles aan wat nodig is om zelfstandig te windsurfen. Ook voor surfers die nog een kleine heropfrissing willen. Steeds te nemen per 2 uur.

 

Individueelmet clubmateriaal25 euro / uur
Per 2 personenmet clubmateriaal20 euro / uur
Per 3 personenmet clubmateriaal15 euro / uur
Per 4 personen of meer met clubmateriaal  10 euro / uur

Meer info of reserveren, stuur een mailtje naar surflessen@wsc-alleman.be

Veelgestelde vragen

Is windsurfen moeilijk?
Leren windsurfen gaat in de praktijk zeer snel. Fouten worden onmiddellijk afgestraft met een duik in het water. Met enkele aanwijzingen ontdek je al snel hoe je kan blijven staan, én op welke manier je jezelf kunt laten voortbewegen door de wind. Val je er in het begin van de cursus nog regelmatig in, aan het eind kun je alle kanten op surfen.

 

 

Wat is de minimumleeftijd om te leren windsurfen?
Dit is één van de lastigste vragen. De leeftijd van de windsurf(st)er doet er over het algemeen niet echt toe, het is meer de lichaamsbouw en kracht die hij/zij bezit die bepaalt of je kan leren windsurfen. Het moeilijkste onderdeel is namelijk je zeil uit het water halen, als dat lukt, dan lukt de rest ook wel. Over het algemeen hanteren we een minimumleeftijd van 9 a 10 jaar. Praat voor alle zekerheid eerst even één van met onze monitors, zij zullen U met veel plezier te woord staan.

Om de ‘kleintjes’ nog beter te kunnen begeleiden kochten wij recent 15 nieuwe kindertuigen aan. De zeilgrootte gaat van 1.5m² tot 2.7m². Zet zo’n zeiltje op één van onze RRD Easyriders en het lukt wel.

 

 

Wat als er een dag geen wind is?
Wij hebben jammer genoeg geen invloed op het weer, ook hebben we nog steeds geen reuze-ventilators staan die voor de nodige beauforts kunnen zorgen. De surfinitiatie gaan gewoon door. Wind of geen wind, je kan altijd met windsurfen bezig zijn en dat zijn we ook van plan tijdens jullie initiatiedag.
Plankgevoel (evenwicht, te weten komen hoe een plank draait), de windroos, activiteiten op het water, volleybal, … er is genoeg te doen op een windloze dag, gelukkig maar. Vanzelfsprekend ligt de nadruk niet op theorie, deze is enkel nodig voor de kennis van het materiaal en veiligheid op het water.
We houden natuurlijk de aandacht op het windsurfen: vanaf het moment dat het waait, staan we terug op het water! Als het echt windstil is gaan we SUPpen – de hype in vlaanderen.

 

 

Ik zou graag leren windsurfen; en ben dus op zoek naar een windsurf cursus (prive of in groep) voor volwassenen periode mei-juni, weekdagen en/of weekend en heb weinig tot geen windsurf ervaring. Kan je me info geven over wat er mogelijk is binnen jullie club ?
In onze club is het mogelijk om prive windsurflessen te volgen. Voor volwassenen is het best om alleen of met enkele vrienden(max 3 personen) een initiatie van 10 lessen te volgen.
Deze lessen worden gegeven in afspraak met de monitor en kunnen zowel in de week als tijdens het weekend. Na deze initiatie beheerst men meestal de bassis en kan men starten en terug keren waar men vertrokken is. Daarna valt er alleen nog maar veel te oefenen voor men verdere technieken wil aanleren. De lesreeksen starten vanaf 1 mei.

 

 

Wat als er slecht weer is?
Zoals hierboven reeds aangehaald hebben we hier helaas geen invloed op. Onze monitoren zullen de dag zelf de situatie inschatten en zeggen wat er gaat gebeuren. Ook als het regent gaan we het water op (nat zul je toch worden). Wanneer er onweer in de lucht hangt (merkbaar) dan laten we vanzelfsprekend, omwille van veiligheidsredenen, niemand op het water.

 

 

Wat als ik niet slaag voor mijn examen of ik ontbreek een aantal stempeltjes?
Geen probleem, spreek even met ons monitorenteam, dan lossen we dit wel op.

 

 

Geven jullie ook les geven aan volwassenen die nog nooit op een surfplank hebben gestaan?
Zeker, onze Initiatiecursus/Basis windsurfen van 10 lesuren is hiervoor het meest geschikt, alsook onze IkSurf sessies.

 

 

Wanneer gaan de lessen door?
De privélessen gaan door tijdens de openingsuren van de club en in afspraak met één van onze monitors. Stuur ons een voorstel wanneer U de eerste les kan nemen – 2 uur per dag – en wij zoeken een monitor voor U.

 

 

Wat breng ik mee?
Een paar surfbotjes of een paar versleten sportschoenen, en zwemgerief.

 

 

Wat is SUPpen?
Stand Up Paddle (of kortweg SUP) is een toegankelijke surfsport waarvan je de basis snel onder de knie hebt, en waar je na één initiatieles zelfstandig mee aan de slag kan. Suppen doe je rechtstaand op een surfboard, voortbewegend via een peddel in de hand. Al Suppend kan je op een ontspannen manier zowel de woeste zee als de meer vlakke binnenwaters, meren, kanalen en zelf de stedelijke binnenwateren ontdekken. Stand Up Paddle kan beoefend worden door zowel jong en oud; zowel kinderen, jongeren, ouders en grootouders kunnen deelnemen. Aangezien de SUP boards zeer stabiel zijn is de kans op een nat pak klein, waardoor SUP zelfs niet exclusief voor waterratten is.

 

 

Heb je nog vragen, stuur ons gerust een mailtje: surflessen@wsc-alleman.be