Eglegemvijver, Eglegemweg, 2811 Hombeek, Mechelen, België (36 ha.)

De thuisbasis van WSC Alleman is de Egleghemvijver te Hombeek, een deelgemeente van de stad Mechelen.  De Egleghemvijver, ook wel  ‘de Put van Hombeek’, is eigenlijk een zandafgraving gebruikt voor de aanleg van de E19 (Brussel-Antwerpen). Het is een prachtig watervlak van ruim 36ha gelegen op de provinciegrens Antwerpen – Vlaams-Brabant. Reeds die tijd is de Egleghemvijver een plas waarop verschillende sporten mogen uitgeoefend worden: Windsurfen, zeilen & vissen.

REGLEMENTERING

Het watervlak is enkel toegankelijk voor leden van Windsurfclub Alleman met hun eigen of gehuurd materiaal. Niet-leden zijn ook welkom. Zij dienen wel hun aanwezigheid kenbaar te maken in het clubhuis. Als ze hun eigen materiaal meebrengen betalen ze 10 euro voor een dagkaart (voorlopig lidmaatschap), hier is ook de verzekering inbegrepen.

Surfen is toegelaten alle dagen van 9u00 tot 21u00 of tot zonsondergang indien dit vroeger is.

GENIETEN VAN DE PRACHTIGE NATUUR

Wandelaars kunnen het deels verharde wandel- en fietspad volgen dat rond de vijver loopt. De totale rondgang bedraagt ongeveer 2,8 km en is vlot toegankelijk. Het watervlak zelf is voorbehouden aan de aanwezige watersportclubs, die via een overeenkomst over het gebruiksrecht beschikken. De zeilclub en de windsurfclub hebben elk hun eigen infrastructuur.

HISTORIEK

Vroeger werd ‘de put’ beheerd door BLOSO, maar sinds 2006 is het beheer overgedragen aan het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het ANB wil de natuurwaarden van de Egleghemvijver beschermen en zachte vormen van recreatie toelaten.

PARKING

Er is een ruime parking voorzien aan de ingang van ons domein.

PER FIETS

Knooppunt 10 van het fietsroutenetwerk passeert langs het gebied. We beschikken over een fietsrek op ons domein.

MET HET OPENBAAR VERVOER

    • Vanaf Mechelen-Station
    • Neem bus 288 richting Londerzeel (Mechelen – Londerzeel)
    • Stap af aan de halte ‘Hombeek-Station’ (Bankstraat)
    • Stap in de Egleghemweg (smal staatje evenwijdig met de spoorweg)
    • Op 700 m WSC ALLEMAN aan de achterkant van de vijver

VERBODEN TE ZWEMMEN

Zwemmen is niet toegestaan in de vijver, dit op basis van geldende wetgeving.