RECREATIEVERBOD

Jammergenoeg worden wij op dit ogenblik geconfronteerd met tegenstrijdige informatie inm de waterkwaliteit van onze plas. Enerzijds hebben de de officiële analyseresultaten van het Agentschap Zorg en Gezondheid van 19 April 2021 dat wij ontvangen hebben op 22 April 2021 en ook publiceerden. Uit dit document blijkt dat waterrecreatie is toegestaan en dat de actuele waterkwaliteit ‘zeer goed’ is.

Anderzijds maakt de website kwaliteitzwemwater.be, een website uitgegeven door hetzelfde Agentschap Zorg en Gezondheid melding van de aanwezigheid van potentieel toxische cyanobacteriën, gebaseerd op dezelfde analyseresultaten van 19 Apil 2021. Op basis hiervan kondigt het lokale bestuur van Stad Mechelen, terecht, een recreatieverbod voor onze plas. Gezien de volksgezonheid boven allen gaat zijn wij dan ook genoodzaakt om de club gesloten te houden en dit tot nader bericht. Een verklaring voor deze bocht van 180 graden hebben we van het Agentschap Zorg en Gezondheid helaas nog niet mogen ontvangen.

Van zodra we verdere informatie ontvangen houden we jullie via onze kanalen op de hoogte. Check zeker onze nieuws- en openingsurenpagina’s op onze website. Jammer genoeg geen goed nieuws in deze al bizarre tijden.

https://www.wsc-alleman.be/openingsuren

Geef een antwoord