COVID-19: Overzicht huidige regels

Hieronder een overzicht van de geldende covid-19 regels geldende op het domein van onze surfclub en dit tot einde seizoen

1) op het domein is het verplicht om een mondmasker te dragen. Zowel op het terras als in de loods en het sanitair gedeelte. Indien je zittend iets consumeert op ons terras dan kan het mondmasker uit, ook wanneer je aan het sporten bent (Windsurf of SUP) dan kan het mondmasker uit.

2) Iedere bezoeker, zowel sporters als terrasbezoekers, dienen zich te registreren in ons clubhuis.

3) Hou zeker voldoende afstand en vergeet niet regelmatig je handen te wassen of te ontsmetten. Wij voorzien op verschillende plaatsen alcoholgel.

4) Kleedkamers blijven gesloten, dit om conform te zijn met de opgelegde Covid-19 maatregelen.

5) Binnen in ons clubhuis kan er niets geconsumeerd worden, ook niet zittend, dit wegens plaatsgebrek.

Specifiek voor de wedstrijd op zaterdag 26 september: Zowel de skippersmeeting als de pricegiving zullen buiten doorgaan. De inschrijvingen gebeuren binnen. Hou zeker rekening dat er binnen in ons lokaal niet gezeten kan worden, noch geschuild voor het slechte, aangekondigde, weer.

We betreuren deze maatregelen te moeten nemen maar, uiteraard, gaat de volksgezondheid boven alles. Hou het veilig!

https://www.wsc-alleman.be/staysafe
https://www.mechelen.be/coronavirus/vrije-tijd

COVID-19: Overzicht huidige regels + aanpassing voor vrijdag, zaterdag & zondag (7, 8 & 9 augustus 2020)

Hieronder een overzicht van de geldende covid-19 regels geldende op het domein van onze surfclub:

1) op het domein is het verplicht om een mondmasker te dragen. Zowel op het terras als in de loods en het sanitair gedeelte. Indien je zittend iets consumeert op ons terras dan kan het mondmasker uit, ook wanneer je aan het sporten bent (Windsurf of SUP) dan kan het mondmasker uit.
2) Iedere bezoeker, zowel sporters als terrasbezoekers, dienen zich te registreren in ons clubhuis.
3) Hou zeker voldoende afstand en vergeet niet regelmatig je handen te wassen of te ontsmetten. Wij voorzien op verschillende plaatsen alcoholgel.
4) Kleedkamers worden opnieuw gesloten, dit om conform te zijn met de “Wijziging van de politieverordening betreffende de maatregelen in de strijd tegen het corona COVID-19 virus in provincie Antwerpen’ van 5 augustus 2020

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus, gelden er verstrengde maatregelen ter bestrijding van de covid-19 pandemie. Alvast bedankt om deze te respecteren.
1) We hanteren een maximum aantal van 50 personen op ons domein dit op zowel zaterdag als zondag.
2) Materiaal huur is deze dagen, uitzonderlijk, enkel voor leden dit om zo een overbevolking op ons domein te vermijden. Tijdens deze dagen is het, uitzonderlijk, ook niet mogelijk om lid te worden.

We betreuren deze maatregelen te moeten nemen maar, uiteraard, gaat de volksgezondheid boven alles. Hou het veilig en drink voldoende water in deze warme periode.


(Bron persbericht: https://bit.ly/39YePwA)

Zomer-Surf-Kampen 2020: MB van 5 juni geeft een GO!

GOED NIEUWS OM HET WEEKEND AF TE SLUITEN: Net zoals elk jaar organiseren we ook deze zomer 4 Zomer-Surf-Kampen. Echter, gezien de huidige #covid19 situatie was het nog lang niet zeker of deze effectief konden doorgaan. Het Ministrieel Besluit (MB) van 5 juni zorgde gelukkig voor de bevestiging: De zomerkampen kunnen doorgaan. Uiteraard zullen er enkele extra maatregelen dienen genomen te worden maar daarover later meer.

De club zal openen vanaf donderdag 21 mei 2020 met aangepaste openingsuren

Na het lange wachten zal vanaf donderdag 21 mei 2020 onze club opnieuw openen, dit, tot nader order met aangepaste openingsuren. Het spreekt voor zich dat we dit zo veilig mogelijk willen laten verlopen, zowel voor jullie maar ook voor onze eigen vrijwilligers. Hoe gaan we dit aanpakken, wel, zo gaan we dit aanpakken.

Lees de documenten hieronder zeer goed want deze bevatten de noodzakelijke info waar éénieder zicht aan dient te houden.

Afspraken Covid19 WSC Alleman: link
Protocol pleziervaart tem 7 Juni 2020: link

COVID-19 UPDATE: Belangrijk bericht ivm opening club

Beste leden, gezien verhuur van materiaal nu officiëel is toegestaan leggen wij vandaag en morgen de laatste hand aan de voorbereidingen om onze club opnieuw te kunnen open stellen. Vermits we dit, uiteraard, zo veilig mogelijk willen laten verlopen, zowel voor de huurder als voor onze eigen vrijwilligers, zijn er nog bepaalde zaken in bestelling die we, hopelijk begin van de week zullen ontvangen. Zonder deze materialen kunnen wij de verhuur helaas nog niet toestaan en blijft de club ook dit weekend nog gesloten. Onze leden zijn met eigen materiaal, uiteraard, steeds welkom. Onze richtdatum om de club opnieuw te openen is nu donderdag, 21 mei mits aangepaste openingsuren van 13.00u tot 17.00u. Dank voor Uw begrip in deze uitzonderlijke tijden.

COVID-19 UPDATE: Zeilen, surfen, golf- en kitesurfen en zeilwagenrijden zijn vanaf 4 mei toegelaten

Zeilen, surfen, golf- en kitesurfen en zeilwagenrijden zijn vanaf 4 mei toegelaten gezien je deze outdoor kan uitoefenen zonder dat er fysiek contact is met elkaar. Verhuur of verkoop van materiaal wordt niet toegestaan, U kunt dus enkel het water op met Uw eigen materiaal. Competitie en wedstrijden worden evenmin niet toegestaan, net als (prive)lessen.


De basisregels van social distancing moeten altijd gerespecteerd worden, en uiteraard ook de nodige handhygiëne vóór en na het sporten.


Zich verplaatsen naar de club is vanaf 4 mei toegestaan. Na de uitoefening van de activiteiten is de terugkeer naar huis verplicht. Mogen wij U vragen Uw lidkaart steeds mee te nemen indien U zich naar de club verplaatst? Tot nader bericht blijft onze club gesloten maar het watervlak is toegankelijk voor onze leden.


Geldigheid : Deze regels zijn geldig vanaf 4 mei tot en met 10 mei 2020. Zij kunnen worden aangepast aan nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad in functie van het verloop van de Covid-19 pandemie

COVID-19 UPDATE: Samen voor een #safestart

Beste watersporter

Na een week van onduidelijkheid hier nieuws over de opstart watersport in fase 1.

WWSV heeft deze week op alle niveaus getracht de nodige antwoorden te krijgen op veel praktische vragen; 

Er is al zekerheid dat lokaal sporten mogelijk zal zijn vanaf 4 mei, maar over langere verplaatsingen naar de sportclub is nog onzekerheid 
(zullen deze worden aanzien als essentieel?).

In navolging van het algemeen document van de FOD Mobiliteit, verwachten we deze duidelijkheid in het komende Ministerieel besluit. 
In afwachting delen we graag met jullie hoe wij samen met de clubs de opstart veilig willen organiseren.

Waar de clubs en jachthavens de nodige maatregelen en voorzorgen nemen, zijn er ook heel wat richtlijnen die jullie als sporter kunnen nemen om de veiligheid te verzekeren.

Leer verder op: https://www.wwsv.be/nl/safestart