RECREATIEVERBOD opgeheven

Wij hebben het heuglijke nieuws vernomen van Agentschap Zorg & Gezondheid dat het recreatieverbod wordt opgeheven aangezien er geen blauwalgen meer aanwezig zijn op de put. We zijn jullie graag terug op het water!! 🥳

RECREATIEVERBOD – Blauwalgen

📣 Beste leden, wij hebben net vernomen van Agentschap Zorg & Gezondheid dat er een recreatieverbod geldig is omwille van de cyanobacterie (blauwalgen). ⛔️ Dit komt natuurlijk zeer ongelegen aangezien wij morgen ons 45-jarige bestaan van onze surfclub organiseren, waar watersport initiaties centraal staan. Ons clubfeest zal desondanks toch doorgaan (varken aan ’t spit), jammer genoeg zonder de voorziene watersport activiteiten. Je zal het water dus NIET mogen betreden…..

Vanaf het verbod wordt opgeheven brengen we jullie op de hoogte zodat we alsnog het surfseizoen goed kunnen verderzetten en kunnen genieten van het goede weer!!! ☀️

CLUBFEEST 45 JAAR WSC-Alleman

CLUBFEEST:
1977 – 2022

ZATERDAG 23 JULI 2022 OM 11:00

Onze club bestaat 45 jaar!! Vanaf 11h starten we met met gratis windsurf, SUP en wingSUP & -foil initiaties. Terwijl onze DJ Arnoud heel de dag zomerse schijven draait op het terras kan iedereen een sprong wagen op de BLOB ! Tegen 18h zal het varken aan spit (incl groot koud buffet!!) volledig klaar zijn. Iedereen welkom! (leden, niet-leden, vrienden, familie, …)

WWSV-Corona-update: Richtlijnen sport vanaf 9 juni 2021

Op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 11 mei 2021 en het federaal ministerieel besluit van 4 juni kregen we een vooruitblik op de versoepelingen die we de komende maanden mogen verwachten. Via deze update trachten we op basis van de beschikbare informatie een overzicht te geven van wat deze versoepelingsfases op 9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september voor de sportsector zullen betekenen. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is.

In het kort gelden volgende regels vanaf 9 juni:


Voor iedereen:

  • Indoor en outdoor sporten zijn toegelaten. Indien mogelijk geniet outdoor sporten de voorkeur.

Sportactiviteiten in een niet-georganiseerde context:
kunnen in groepen van maximaal 10 personen, conform de regels van het samenscholingsverbod. Binnen deze groep moet je dus afstand houden tijdens het sporten.
Conform het MB mag men afwijken van de afstandsregels in groepen van maximaal 4 personen. In deze beperkte groepen kan dus ook gesport worden met contact.


Sportactiviteiten in een georganiseerde context
kunnen doorgaan in een sportgroep van maximaal 50 personen indoor (vanaf 25 juni max. 100 personen) of 100 personen outdoor, exclusief de begeleider(s).
Contact is toegestaan bij sportactiviteiten in georganiseerd verband in de mate dat dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
Georganiseerde sportwedstrijden (competities, tornooien, interclubs, …) zijn toegelaten, ook met contact.


Specifiek voor sportkampen en sportstages geldt:

Sportkampen voor kunnen doorgaan onder volgende voorwaarden:
Groepen van max 50 personen tot en met 24 juni (100 personen vanaf 25 juni), exclusief begeleiders
Bij voorkeur outdoor sportactiviteiten, indoor mogelijk indien noodzakelijk en volgens de richtlijnen in het protocol voor sportkampen.
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven nergens afstand te bewaren en geen mondmasker te dragen. Personen vanaf 13 jaar kunnen ook sporten met contact voor zover de nodig is door de aard van de sport.
Begeleiding draagt mondmaskers
Meerdaags aanbod: groepen blijven dezelfde tijdens aanbod
Indoor lunchen is mogelijk, kleedkamergebruik is toegestaan
Overnachtingen zijn niet mogelijk tot en met 24 juni, dit kan wel vanaf 25 juni
De richtlijnen uit het protocol voor sportkampen voor kinderen en jongeren worden hierbij strikt opgevolgd.


Publiek is toegelaten onder volgende voorwaarden:

Bij sporttrainingen en wedstrijden kan steeds tot 1 persoon per deelnemer indien het gaat om deelnemers tot 18 jaar (indien van het zelfde huishouden), bij g-sporters of bij hulpbehoevenden. Dit kan zonder CERM of CIRM.
Indoor, indien zittend, tot 200 personen (of 75% van CIRM indien dit lager is dan 200)
Outdoor, staand of zittend, tot 400 personen
Algemeen geldt:

De richtlijnen voor LO-lessen vind je terug op de site van Onderwijs Vlaanderen (typ “lichamelijke opvoeding” in de zoekbalk).
Indoor sportinfrastructuren mogen enkel open tussen 5u en 23u30.
Zwembaden mogen open, inclusief recreatiezones en subtropische zwembaden. Uitbaters van zwembaden passen de maatregelen in het strikt toe.
Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij prof- en topsport, sportkampen en zwembaden. Watersporters die na het sporten droge kledij moeten aantrekken kunnen op individuele basis gebruik maken van een kleedkamer (douches blijven gesloten).
Sportkantines kunnen openen volgens de richtlijnen in het protocol voor de horeca. Meer info vind je op de website website heropstarthoreca.be.
Wanneer je sport onder een overkapping (bv. tentstructuur) met vier zijwanden die volledig open zijn, zijn de regels voor outdoor sporten van toepassing
Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Op de officiële website van het federale crisiscentrum over het Coronavirus vind je de laatste federale maatregelen.


Lees het:

Basisprotocol sport
Protocol voor beheerders van fitnesscentra
Protocol voor sportkampen en sportstages (Tot en met 24 juni 2021)
Protocol voor zwembadexploitanten
Protocol voor exploitanten van zwemgelegenheden in recreatiedomeinen


Vooruitblik op mogelijke versoepelingen
Vooruitblik op mogelijke versoepelingen op basis van de voorlopige communicatie vanuit het federale niveau na het overlegcomité van 11 mei (onder voorbehoud van gunstige corona-cijfers en eventuele wijzingen in de federale richtlijnen). Het verwachte federale MB zal hierbij mogelijks nog extra modaliteiten opleggen. Wij verduidelijken deze in een update van het basisprotocol sport en corona en de onderliggende protocollen van zodra dit MB beschikbaar is.


1 juli
De resterende beperkingen op sportactiviteiten worden opgeheven
De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd:
Binnen tot 2.000 personen of 80% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand
Buiten tot 2.500 personen, met mondmasker en op een veilige afstand
Vanaf 25 juni: Sport- en jeugdkampen kunnen voor maximaal 100 personen, overnachting is toegelaten.


30 juli
De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd:
Binnen tot 3.000 personen of 100% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand
Buiten tot 5.000 personen, met mondmasker en op een veilige afstand


13 augustus
Massa-(sport)evenementen zijn buiten opnieuw toegelaten. Deelname gelinkt aan voorleggen vaccinatieattest of recente negatieve PCR-test.
(Eventuele) publiekslimieten nog te bepalen


1 september
Massa-(sport)evenementen zijn ook binnen opnieuw toegelaten. Deelname gelinkt aan voorleggen vaccinatieattest of recente negatieve PCR-test.
(Eventuele) publiekslimieten nog te bepalen
Geen restricties meer op jeugd- en sportkampen en sportstages

RECREATIEVERBOD opnieuw van kracht!

spijtig genoeg is er opnieuw een recreatieverbod opgelegd voor onze plas omwille van een te grote hoeveelheid BlauwalgVan zodra we meer nieuws of nieuwe testresultaten hebben, brengen we jullie op de hoogte!Zolang de regen- en stormvoorspellingen blijven houden blijft ook onze cafetaria (terras) even gesloten.

UPDATE: recreatieverbod

Voorlopig blijft het recreatieverbod van kracht op onze vijver en zal ook de club komend weekend niet openen (1 mei weekend). Wij hebben bij de bevoegde instanties alvast een nieuwe test aangevraagd. Van zodra er opnieuw een positieve labo- uitslag volgt plaatsen wij dit op al onze media kanalen.

Onderschat ‘blauwalg’ zeker niet! Bij inname in het lichaam kan men hier zeer ernstig ziek van worden.

RECREATIEVERBOD

Jammergenoeg worden wij op dit ogenblik geconfronteerd met tegenstrijdige informatie inm de waterkwaliteit van onze plas. Enerzijds hebben de de officiële analyseresultaten van het Agentschap Zorg en Gezondheid van 19 April 2021 dat wij ontvangen hebben op 22 April 2021 en ook publiceerden. Uit dit document blijkt dat waterrecreatie is toegestaan en dat de actuele waterkwaliteit ‘zeer goed’ is.

Anderzijds maakt de website kwaliteitzwemwater.be, een website uitgegeven door hetzelfde Agentschap Zorg en Gezondheid melding van de aanwezigheid van potentieel toxische cyanobacteriën, gebaseerd op dezelfde analyseresultaten van 19 Apil 2021. Op basis hiervan kondigt het lokale bestuur van Stad Mechelen, terecht, een recreatieverbod voor onze plas. Gezien de volksgezonheid boven allen gaat zijn wij dan ook genoodzaakt om de club gesloten te houden en dit tot nader bericht. Een verklaring voor deze bocht van 180 graden hebben we van het Agentschap Zorg en Gezondheid helaas nog niet mogen ontvangen.

Van zodra we verdere informatie ontvangen houden we jullie via onze kanalen op de hoogte. Check zeker onze nieuws- en openingsurenpagina’s op onze website. Jammer genoeg geen goed nieuws in deze al bizarre tijden.

https://www.wsc-alleman.be/openingsuren