De club zal openen vanaf donderdag 21 mei 2020 met aangepaste openingsuren

Na het lange wachten zal vanaf donderdag 21 mei 2020 onze club opnieuw openen, dit, tot nader order met aangepaste openingsuren. Het spreekt voor zich dat we dit zo veilig mogelijk willen laten verlopen, zowel voor jullie maar ook voor onze eigen vrijwilligers. Hoe gaan we dit aanpakken, wel, zo gaan we dit aanpakken.

Lees de documenten hieronder zeer goed want deze bevatten de noodzakelijke info waar éénieder zicht aan dient te houden.

Afspraken Covid19 WSC Alleman: link
Protocol pleziervaart tem 7 Juni 2020: link

COVID-19 UPDATE: Belangrijk bericht ivm opening club

Beste leden, gezien verhuur van materiaal nu officiëel is toegestaan leggen wij vandaag en morgen de laatste hand aan de voorbereidingen om onze club opnieuw te kunnen open stellen. Vermits we dit, uiteraard, zo veilig mogelijk willen laten verlopen, zowel voor de huurder als voor onze eigen vrijwilligers, zijn er nog bepaalde zaken in bestelling die we, hopelijk begin van de week zullen ontvangen. Zonder deze materialen kunnen wij de verhuur helaas nog niet toestaan en blijft de club ook dit weekend nog gesloten. Onze leden zijn met eigen materiaal, uiteraard, steeds welkom. Onze richtdatum om de club opnieuw te openen is nu donderdag, 21 mei mits aangepaste openingsuren van 13.00u tot 17.00u. Dank voor Uw begrip in deze uitzonderlijke tijden.

COVID-19 UPDATE: Zeilen, surfen, golf- en kitesurfen en zeilwagenrijden zijn vanaf 4 mei toegelaten

Zeilen, surfen, golf- en kitesurfen en zeilwagenrijden zijn vanaf 4 mei toegelaten gezien je deze outdoor kan uitoefenen zonder dat er fysiek contact is met elkaar. Verhuur of verkoop van materiaal wordt niet toegestaan, U kunt dus enkel het water op met Uw eigen materiaal. Competitie en wedstrijden worden evenmin niet toegestaan, net als (prive)lessen.


De basisregels van social distancing moeten altijd gerespecteerd worden, en uiteraard ook de nodige handhygiëne vóór en na het sporten.


Zich verplaatsen naar de club is vanaf 4 mei toegestaan. Na de uitoefening van de activiteiten is de terugkeer naar huis verplicht. Mogen wij U vragen Uw lidkaart steeds mee te nemen indien U zich naar de club verplaatst? Tot nader bericht blijft onze club gesloten maar het watervlak is toegankelijk voor onze leden.


Geldigheid : Deze regels zijn geldig vanaf 4 mei tot en met 10 mei 2020. Zij kunnen worden aangepast aan nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad in functie van het verloop van de Covid-19 pandemie

COVID-19 UPDATE: Samen voor een #safestart

Beste watersporter

Na een week van onduidelijkheid hier nieuws over de opstart watersport in fase 1.

WWSV heeft deze week op alle niveaus getracht de nodige antwoorden te krijgen op veel praktische vragen; 

Er is al zekerheid dat lokaal sporten mogelijk zal zijn vanaf 4 mei, maar over langere verplaatsingen naar de sportclub is nog onzekerheid 
(zullen deze worden aanzien als essentieel?).

In navolging van het algemeen document van de FOD Mobiliteit, verwachten we deze duidelijkheid in het komende Ministerieel besluit. 
In afwachting delen we graag met jullie hoe wij samen met de clubs de opstart veilig willen organiseren.

Waar de clubs en jachthavens de nodige maatregelen en voorzorgen nemen, zijn er ook heel wat richtlijnen die jullie als sporter kunnen nemen om de veiligheid te verzekeren.

Leer verder op: https://www.wwsv.be/nl/safestart

COVID-19 Update: De club blijft gesloten tot 3 mei 2020

COVID-19 UPDATE: 
Naar aanleiding van de laatste beslingen vd Nationale Veiligheidsraad, blijft onze surfclub dus gesloten tot al zeker 3 mei..

Spijtig genoeg blijft het ook nog steeds VERBODEN om in of op het water te gaan.

De politie doet dagelijks (anonieme)controles te paard/fiets/voet rondom rond de plas. Laat u dus niet verleiden om toch even snel te water te gaan!.

Stay safe!! En binnen…

Een berichtje aan de klussers onder onze leden

Elk voor- en najaar zijn er telkens verscheidene klusjes te doen om onze infrastructuur in orde te houden. Vele onder jullie gemotiveerd om ons een handje te komen helpen hierbij, maar het effectief contacteren van iedereen voor bepaalde werken bleek telkens wat lastiger te zijn…

Dit jaar maken we een WhatsApp groepje aan waarbij we iedereen samenbrengen die wat wilt komen helpen, volledig vrijblijvend uiteraard!😉

Hierin wordt dan vermeld op welke dag & uur we wat gaan doen. Samen werken is altijd leuker dan thuis zitten he😆

Wie interesse heeft mag zijn gsm nr doorgeven aan Erik Moeyersons (erik@wsc-alleman.be) en hij zal je dan bij in de WhatsApp groep zetten💪🏗

Kalender 2020 krijgt een serieuze update

Gisteren ging de eerste bestuursvergadering van ons aankomend surfseizoen door. Een groot deel van de vergadering ging over de investeringen voor 2020. We kunnen al melden dat er opnieuw nieuw surf en sup materiaal zal aangekocht worden en dat we ook zullen starten met een vervolmakingscurus windsurfen in groep, deze is het vervolg op de basis cursus die we reeds aanbieden.

We kunnen ook melden dat de kalender van de surfiesta wedstrijden online staat allook de kalenders van de BABC Raceboard Cup, het open 9.5/7.8 Circuit alsook de Belgisch Kampioenschappen Racing & Slalom. Ook de trainingskalender van ons Junior Team staat online. Onze jeugdleden ontvangen hierover weldra nog een aparte communicatie.

De IkSurf en IkSup sessies staan ook reeds online en de inschrijvingen voor onze Zomer-Surf-Kampen lopen vlot binnen.

Indien je je lidmaatschap nog niet hernieuwd hebt voor het nieuwe seizoen doe dit dan snel, en zeker voor 15 Maart 2020 zodat je nog kan profiteren van het voordeeltarief.

Tot weldra aan het water!

Cursussen (Aspirant)-Initiator Windsurfen

Wist je dat er nog vrije plaatsen zijn voor de cursus Initiator-Windsurfen? Heb je intresse om deze leuke cursus te volgen neem dan zeker eens een kijkje op https://www.wwsv.be/nl/cursussen/initiator waar je alle info kan terugvinden. Ook staan er nog cursussen Aspirant-Initiator op het programma, dit programma kan je dan weer hier terugvinden: https://www.wwsv.be/nl/cursussen/aspirantzwaardboten-surfen Toch nog meer info nodig of geraak je er niet wijs uit, stuur dan gerust een mailtje naar info@wsc-alleman.be #havefun