OPHEFFING RECREATIEVERBOD: Windsurfen en Suppen kan weer

Eerder deze avond hebben we de langverwachte laboresultaten ontvangen van het controlestaal dat eerder deze week genomen is. De actuele waterkwaliteit is opnieuw ZEER GOED en windsurfen en suppen kan weer eens het bord met ‘Recreatieverbod’ is weggehaald door de stadsdiensten. Dit gebeurd normaal morgen, donderdag. Tot weldra op je geliefde watervlak?

UPDATE RECREATIEVERBOD: Nieuw controlestaal genomen, wachtende op resultaat

UPDATE RECREATIEVERBOD: Volgens de info die we ontvangen hebben is er vandaag opnieuw een controlestaal genomen waarvan we woensdag het resultaat in onze digitale brievenbus zullen ontvangen. Indien de resultaten gunstig zijn en de waterkwaliteit terug ok is dan wordt normaal gezien het recreatieverbod snel opgeheven en kunnen we opnieuw onze geliefkoosde sporten uitoefenen. Hoop je met ons mee?

SLECHT NIEUWS: Recreatieverbod tot nader order

SLECHT NIEUWS: Bij de visuele controle onze vijver door het Agentschap Zorg en Gezondheid, een controle die trouwens meerdere keren per maand gebeurt en waar er naast visuele ook laboratorische testen worden uitgevoerd, werd er een verdachte ernstige bloei van potentieel toxische cyanobacteriën of cyanobacteriën vastgesteld. In de volksmond wordt dit ‘blauwalgen’ genoemd. Het agentschap geeft het advies om alle watersporten te verbieden, en advies dat door Stad Mechelen ongetwijfeld zal omgezet worden in een recreatieverbod. Dit betekent helaas dat alle watersporten vanaf heden niet meer toegelaten zijn en dit totdat het recreatieverbod wordt opgeheven. Dit verbod zal ook kenbaar gemaakt worden door een groot bord ‘recreatieverbod’ dat vermoedelijk woensdag door de lokale overheid zal geplaatst worden.

Dit fenomeen doet zich, op onze vijver, om de 2 a 3 jaar wel eens voor en over het algemeen verdwijnt deze drijflaag vrij snel (enkele dagen). Er zijn helaas ook andere vijvers waar het jaarlijks en voor enkele weken ‘prijs’ is.

Zowel wij als het Agentschap Zorg en Gezondheid volgen de situatie op de voet en wij houden jullie zeker op de hoogte van de ontwikkelingen in deze zaak.

Schrijf je snel in voor de aspirant-initiatorcursus!

Ben je 16 jaar of ouder? Heb je reeds enige ervaring met wind en watersport en wil je graag lesgeven?

Schrijf je dan zeker in voor de aspirant-initiatorcursus zwaardboten en surfen op 13-14 juni bij Aan de Plas in Brugge.

Meer info over de toelatingsvoorwaarden en de cursus vind je hier (https://bit.ly/2UlVgYs).

Word initiator Windsurfen!

Samen met de Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert WWSV dit jaar nog enkele initiatoropleidingen voor zowel kitesurfen, windsurfen en als zwaardboten.

Start met lesgeven aan beginnende en/of recreatieve sporters (jongeren, adolescenten en volwassenen) op clubniveau en groei uit tot een echte trainer!

Meer info vind je hier (https://bit.ly/3eZNn2P) of op de website van de VTS (https://bit.ly/3eZNn2P).

Zomer-Surf-Kampen 2020: MB van 5 juni geeft een GO!

GOED NIEUWS OM HET WEEKEND AF TE SLUITEN: Net zoals elk jaar organiseren we ook deze zomer 4 Zomer-Surf-Kampen. Echter, gezien de huidige #covid19 situatie was het nog lang niet zeker of deze effectief konden doorgaan. Het Ministrieel Besluit (MB) van 5 juni zorgde gelukkig voor de bevestiging: De zomerkampen kunnen doorgaan. Uiteraard zullen er enkele extra maatregelen dienen genomen te worden maar daarover later meer.