In de kijker: Bekijk de prachtige video over SUPYOGA bij ons op de club.

(¯`·._.· Vergeet U Uw lidmaatschap niet te hernieuwen?. ·._.·´¯)

fuon

Eerstvolgende clubactiviteit: [Sunday 08/Dec/2019] Windsurfing for Life - Windsurfen, Suppen en Kayakken voor het goede doel. Google+
  Pagina's > Bic Techno 293 (Laatst aangepast op 2015-03-26)

Laatste update op pagina: Tarieven op 2019-04-29 

Activiteiten  Foto's  Bestuur  Tareiven
       
  Activiteitenkalender
  Sponsers & Partners
  Word monitor!
  Windvoorspellingen
  SurfSafe!
  Sitemap
  Surfnieuwtjes Facebook
  + Windsurfclub
  + Windsurfschool
  + SUP
  - Junior Team
    Junior Team 2019
        Materiaalkeuze
        Bic Techno T293
  + Activiteiten
  Shop
  Foto-Gallery
  Te koop
  Links
   Contacteer Ons
 
        
        

Bic Techno Wedstrijden 2016 - Van beginner tot wereldkampioen!

www.wsc-alleman.be/bictechno

vyf
Clubtraining, recreatieve wedstrijden, Belgische kampioenschappen, EK en WK selectie.. het lijken meer termen uit de veld -of zaalsporten, maar ze gelden sinds enkele jaren ook in het windsurfen!

Jonge windsurfers krijgen de kans om via clubtrainingen, regionale en nationale wedstrijden door te groeien naar de grotere internationale wedstrijden, en wie weet, de (jeugd) Olympische spelen. Tijdens deze lange weg kunnen ze rekenen op de steun van de VYF en z'n clubs.

Om de Olympische droom van de jonge windsurfers voor elk talent mogelijk te maken is zowel bij ons al internationaal de de Bic Techno 293 one design, een betaalbare jeugdklasse met een lage instapdrempel, gekozen om de jeugd te laten groeien naar toptalenten!


Bic Techno is een betaalbare jeugdklasse met een lage instapdrempel, gekozen om de jeugd te laten doorgroeien naar nationale en internationale wedstrijden, of zelf de olympische spelen. Vanaf dit jaar wordt er in Bic techno onderscheid gemaakt tussen BK Bic Techno en de Bic Techno Cup. Dit wil zeggen dat er nu 2 wedstrijdreeksen zijn. Kom alles te weten over deze wedstrijden op de Bictechno pagina of via facebook.
In 2016 organiseert de VYF naast het BK techno 293 One Design een jeugd wedstrijdserie voor de beginnende wedstrijdsurfers: de Bic Techno Cup. De Bic Techno Cup is een wedstrijdcircuit voor aanstormend talent dat exclusief op binnenwater zal gevaren worden

Het BK heeft als doelgroep de meer ervaren jonge wedstrijdsurfers, en zal steeds op zee of grote binnenwaters doorgaan. De wedstrijden meetellend voor de Bic Techno Cup zijn een selectie van wedstrijden op Vlaamse binnenwaters, ideaal om met het hele clubteam mee te doen en zonder zee-ervaring toch mee te strijden voor de ereplaatsen.

POSTER

vyf

Data Bic Techno Cup
(Deze resultaten tellen niet mee voor het BK)


Data open BK's
Om deel te nemen aan de Belgische Kampioenschappen in de disciplines windsurfen, en kitesurfen dient u niet alleen lid te zijn van een Belgische zeil/surf club (o.a. verzekering), maar ook van de BABC.
BABC is de overkoepelende vereniging van alle boardriding klassen en betaalt jaarlijks de Belgische bijdrage aan de internationale ISAF-klassen.
Naast het beheer en uitreiking van de Belgische "BEL-"  zeilnummers, is BABC ook verantwoordelijk voor het opstellen van de BK kalender en bijhorende notices of races en racing rules. BABC staat ook de Belgische zeil & surf Clubs en het VYF bij in de praktische organisatie van de boardriding BK's.


EK - Europees Kampioenschap
We hopen dat er sterk gemotiveerde deelnemers deelnemen aan dit EK om in opvolging van Andrea Vanhoorne België te vertegenwoordigen in de Techno 293 klasse .
Voorwaarde is echter wel om deze selectie waar te maken en er voor te zorgen bij de eerste 4 landen te eindigen.
Ik neem aan dat zij die naar het EK gaan deze doelstelling voor ogen houden en dit trachten waar te maken.
Een betere motivatie kan je zich toch niet voorstellen.
Ik hoop dat de jongens of meisjes die deelnemen aan het EK zich hierop zullen focussen en er alles aan doen dit waar te maken.WK - Wereld Kampioenschap


Alle info, wedstrijddata & reglementen op: www.babc.be & www.vyf.be/bictechno
NOR (Notice of Race - Wedstrijdaankondiging) via www.babc.be
Meer info bij Davy via davy@wsc-alleman.be

SCHOLENKAMPIOENSCHAP WINDSURFEN


Tijdens het seizoen 2015 zal er geen scholenkampioenschap windsurfen georganiseerd worden.

ARCHIEF VORIGE JAREN

Een nieuw schooljaar, een nieuw scholenkampioenschap windsurfen.
Ook dit jaar organiseert de VYF in samenwerking met SVS de scholenkampioenschappen windsurfen. De scholenkampioenschappen zijn een open kampioenschap windsurfen exclusief op de Bic Techno plank voor leerlingen uit het secundair onderwijs.

Tijdens het kampioenschap wordt er enkel op Bic techno boards gevaren. Indien de deelnemer hier niet over beschikt, kan dit kosteloos geleend worden bij de organiserende club of bij de Vlaamse Yachting federatie. Opgelet: reserveren bij de VYF kan via tommy@vyf.be maar het aanbod is beperkt!
 
Voor een zeil zorg je zelf. Hier moet je alleen rekening houden met de grootte van het zeil.

Zeilen:
-20: max 7.8 m2
-17: max 7.8 m2
-15: max 6.8 m2

De provinciale voorrondes zullen doorgaan op 3 verschillende locaties, waar je wil deelnemen mag je zelf kiezen (al is het wel zo dat elke deelnemer maar op 1 van die 3 kan deelnemen).
De formule blijft dezelfde als vorig schooljaar.

De eerste 2 in elke categorie van de provinciale voorrondes gaan door naar de finale te Oostende (Spuikom) op woensdag 23 mei. De volledige wedstrijdbepalingen kan je hier vinden.

Inschrijven moet via de school gebeuren, en kan door volgend inschrijvingsformulier te downloaden, in te vullen en af te geven aan je schoolsport verantwoordelijke.
Inschrijven kan enkel via je school, contacteer je turnleraar of sportverantwoordelijke hiervoor!

Voor meer informatie: tommy@vyf.be
  • Klik hier voor het volledige reglement.
  • Download hier het inschrijvingsformulier.
  • Meer info op deze website.

-

DOWNLOADS


pdf

WEDSTRIJDBEPALINGEN BIC TECHNO JUNIOR CUP

MEER INFORMATIE


Back to Top

SOCIAL STUFF
CONTACT US
CLUB DETAILS


   
wscallemanbe1on Google+
contact
Kom langs in ons clubhuis
email
info@wsc-alleman.be
surflessen@wsc-alleman.be
tel 0476/73.11.77 (tijdens de openingsuren)
twitter
Windsurfclub Alleman vzw
Eglegemvijver / Eglegemweg
2811 Hombeek (Mechelen)

IBAN: BE39 0011 6543 7519

GPS: N51.011513 E4.449227

© Windsurfclub Alleman, 2004-2015 (disclaimer)